التخطي إلى المحتوى الرئيسي

المشاركات

مكرونة بالسجق

-طريقة عمل مكرونة بالسجق بنسلق المكرونة عادى و نصفيها بس قبل ما نصفيها ناخد نص كوباية من ماية السلق ، نقطع بصل و فلفل الوان و توم قطع صغيرة و فى نفس الحلة اللى سلقنا فيها المكرونة نحط معلقة سمنة و ننزل بالبصل و الفلفل و التوم يتشوحو نحط السجق يتشوح معاهم و توابل ملح و فلفل وبابريكا و روزمارى و كمون و نقلب شوية لحد ما السجق يستوى ممكن نقطعه بعد السوا او نقطعه قبل ، ننزل بعصير الطماطم و معلقة صلصة و ماية السلق و نسيب الطماطم تتسبك بعدها ننزل بالمكرونة و نقلب جامد و بس كدا ، او ممكن السجق نحطه فى عيش فينو بيبقى جميل و لذيذ جدا و بس كدا بألف هنا.

صينية بطاطس باللحمة

-طريقة عمل صينية بطاطس باللحمة بنسلق اللحمة عادى و نحط فى الشوربة ( حبهان / ورق لورى / قرفة خشب / فلفل / بهارات ) مش هنحط ملح فى الاول عشان الملح بيأخرها فى السوا هنحط الملح بعد ما تستوى ،  نقطع بطاطس و بصل و فلفل رومى شرايح و نفرم توم  و نفرم ٤ طماطم  ، نجيب صينية فيها معلقة سمنة كبيرة و ننزل بالبصل و الفلفل و التوم يتشوحو لحد ما لونهم يدبل ننزل باللحمة نشوحها معاهم شوية و نحط توابل ملح و فلفل و بهارات ، ننزل بعصير الطماطم و شرايح البطاطس نعلى النار و نغطي عشان الطماطم تتسبك و البطاطس تستوى ، بعد ٥ دقايق نشوف البطاطس لو استوت ننزلها الفرن على درجة حرارة ١٨٠ لمدة ١٠ او ١٥ دقيقة بالكتير و نطلعها و بألف هنا. 

البانيه

-طريقة عمل البانيه البانيه صنف مهم جدا و لا غنى عنه فى العزومات و سهل مش بياخد وقت. بنجيب صدور فراخ نقطعها قطع بالعرض متساوى و نحط على كل واحدة رشة ملح و فلفل على الناحيتين ، نفرم بصلة و ناخد الماية بتاعتها بس ، نجيب طبق نحط فيه ماية البصل و معلقة خل و نحط فيهم البانية و عليهم لبن يدوب يغطيهم و نقلب جامد عشان نتأكد ان التتبيلة دخلت فى البانية كويس ، نغطيه بأسترتش و ندخله التلاجة على الاقل ساعتين او ممكن من بالليل ، نطلعه و نجهز ٣ اطباق طبق دقيق و طبق بيضة بشوية فلفل و طبق بقسماط ممكن نجيبه جاهز او نعمله فى البيت ( عيش ناشف / كورن فليكس / مرقة دجاج / ملح / فلفل / بهارات فراخ او فيجيتار لو موجود ) بنضرب كله في المفرمة لحد ما يبقي كرسبي كدا مش ناعم ، نحط البانيه فى الدقيق بعدها البيض بعدها البقسماط و فى صينية فيها زيت سخن ننزل بالبانيه دقيقتين و نقلب على الوش التانى دقيقتين كمان زيهم و نطلعه ، يتعمل جنبه مكرونة او بالعيش بس حسب الرغبة.

كشرى

-طريقة عمل الكشرى   الكشرى المصرى الاصيل الوجبة المفضلة للمصريين 👌 خطواته اه كتيرة بس سهلة.  أولاً : هنقسمه على ٤ اقسام   : القسم الاول   هنسلق المكرونة الاسباجتى و نصفيها و فى حلة تانية هنحط شوية زيت نحمر الشعرية جامد و ننزل بالرز يتشوح شوية و نزود ماية و نظبط الملح و نقلب و نوطى على الاخر و نغطى لحد ما يكمل سواه  القسم التانى :  الحمص و العدس نكون نقعينهم من بالليل عشان مياخدوش وقت فى السوا ، هنسلق العدس مع معلقة كمون و نسيبه يغلى لحد ما ينزل الماية بتاعته عشان بينزل لون غامق بيغمق الرز لحد ما يستوي و نصفيه ، فى حلة تانية صغيرة نغلى الحمص مع معلقة كمون لغاية ما يستوى. القسم التالت :  نجيب عصير طماطم مع معلقة صلصة نحطها على النار لحد ما تتسبك ، نفرم توم و نحط عليه ( ملح / شطة / جوزة الطيب / فلفل اسود / بابريكا / كمون / كسبرة ناشفة ) و نحمرهم زى طشة الملوخية كدا و نحطها على صلصة الطماطم ، فى نفس الوقت هنقطع شرايح بصل ابيض و نحط عليه معلقة خل و رشة دقيق عشان البصل يكون مقرمش ، نحمره فى زيت غزير سخن اول ما يوصل للون الدهبى نطلعه. القسم الرابع :  الدقة ( ك

فراخ كرسبى

-طريقة عمل الفراخ الكرسبى  أولاً : الفراخ   بنسلق الفراخ عادي و نحط فى الشوربة ( فلفل اسود / روزمارى / بهارات فراخ / ملح / حبهان / ورق لورى / قرفة خشب )  و نسيبها تستوى ، نجيب ٣ اطباق طبق فيه دقيق و طبق فيه بيضة و شوية فلفل و طبق فيه بقسماط ( البقسماط بنعمله فى البيت بنجيب عيش ناشف نكسره فى المفرمة و كورن فليكس و مرقة دجاج و توابل ملح و فلفل اسود و بهارات و لو فى فيجيتار بنحط شوية بنطحن كله فى المفرمة و منطحنش اوى عشان يبقي كرسبى مش ناعم ) بس كدا نحط الفراخ الاول فى الدقيق بعدين البيض بعدين البقسماط و نحط فى صينية فيها زيت سخن نقلب على الوشين دقيقتين كدا لحد ما تتحمر و نطلعها. ثانياً : بطاطس بوريه  بنسلق البطاطس بقشرها و بعد ما تخلص سلق نقشرها و نهرسها جامد و نحط معاها بقدونس و توابل ملح و كمون و بهارات ، و نحشيها لحمة مفرومة او اى نوع جبن اللي تحبيه ، بنمسك حتة و نحط فى النص جواها جبنة او لحمة مفرومة و نقفلها كور كدا زى الصورة ، و فى نفس ال ٣ اطباق اللى حطينا فيهم الفراخ هنحط فيهم البطاطس ، دقيق / بيض / بقسماط  و نحطها فى نفس الطاسة بتاعة الفراخ عشان تتحمر. ثالثا

كبدة اسكندرانى

-طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى  الكبدة الاسكندرانى و جمال الكبدة الاسكندرانى. أولاً : تتبيلة الكبدة  ١-توم مفروم  ٢- معلقتين خل  ٣- لمونة  ٤- ملح  ٥- فلفل اسود  ٦- كزبرة ناشفة  ٧ كمون  الكبدة بتجيبيها جاهزة متقطعة او بتقطعيها فى البيت شرايح طويلة رفيعة ، بنحط المكونات كلها على الكبدة و ندمجها كويس و نغطيها بأسترتش و نحطها فى التلاجة ساعتين ، نقطع شرايح فلفل رومى و توم و قرن فلفل حراق للى بيحبها سبايسى ، نجيب طاسة فيها معلقة كبيرة سمنة و ننزل بالفلفل و التوم يتشوحو و بعدها ننزل بالكبدة و نفضل نشوح لحد ما تستوى مش بتاخد وقت ١٠ دقايق و اطفى ، ممكن تحطيها فى العيش الفينو بتبقى جميلة او تعملى جنبها مكرونة حسب الرغبة.

فتة شاورما

-طريقة عمل فتة الشاورما بنجيب صدور فراخ نقطعها قطع صغيرة ، و نقطع ( بصل / طماطم / فلفل الوان / فصين توم ) ، نجيب طاسة فيها معلقة سمنة و ننزل الفراخ الاول تاخد صدمة و اول ما لونها يبقي ابيض كدا ننزل باقى المكونات و نحط توابل ( ملح / فلفل اسود / زعتر / كمون / بهارات فراخ / روزمارى او ريحان لو عندك ) ، نفضل نشوح فيهم لحد ما تستوى الفراخ. فى نفس الوقت نغسل الرز و فى حلة معلقة صغيرة زيت او سمنة و نشوح الرز شوية و ننزل بالشوربة و نظبط الملح و نحط ( كركم / كارى ) عشان الرز يبقي لونه اصفر ، تغلى الشوربة نوطى و نغطى و يستوى الرز على نار هادية ، اخر حاجة بنجيب العيش الشامى نقطعه مكعبات و نقليه فى زيت سخن غزير لحد ما يوصل للون الدهبى ، ممكن تعملى جنبها صوص عبارة عن ( طحينة / زبادى / توم مفروم / زيت زيتون / نص لمونة / شوية خل ) يتقلبو جامد ، بنجيب طبق نحط الرز الاول و بعدها الصوص و قطع الفراخ و قطع العيش الشامى تزوقيه على طرف طبق التقديم . 

مكرونة بشاميل

-طريقة عمل المكرونة بالبشاميل المكرونة بالبشاميل ميختلفش عليها اتنين الكل بيحبها و من الاكلات اللى بتتكرر كتير. الاول بنسلق مكرونة فرن عادى و نصفيها ، بعدها نعصج اللحمة المفرومة بنجيب بصلة مفرومة نشوحها بالسمنة لحد ما لونه يدبل ننزل باللحمة المفرومة و نحط توابل ( ملح / فلفل / توم بودر / بصل بودر / بهارات ) و نقلب لحد ما اللحمة تتعصج و تستوى نقفل ، ممكن تحطي عليها معلقتين صلصة و انتى بتعصجيها بس دا حسب الرغبة ، البشاميل بقي بتجيبي ٥ معالق كبار زبدة مثلا عليهم ٣ معالق كبار دقيق و تقلبى لحد ما لون الدقيق يبقي دهبى تطفى و تسيبيه يهدى شوية ، تكونى مجهزة اللبن بارد مش سخن و تنزلى على الدقيق واحدة واحدة مع التقليب لحد ما يمتزج تماما ، نحطه على النار تانى مع استمرار التقليب و تحطى اى نوع جبنة عندك نستو / موتزاريلا / كريمى / رومى / شيدر اللى تحبيه و كله بيديها طعم ، نجيب كوباية فيها ماية نهرس فيها مرقة دجاج و شوية فلفل اسود و نرميهم على البشاميل و نقلب لحد ما يوصل للقوام الكريمى لا تقيل و لا خفيف ، ناخد شوية من البشاميل نخلطهم بالمكرونة ، و لو اللحمة المفرومة كتير خدى شوية الاول اخلطي

Steak

-طريقة عمل الستيك و خضار سوتيه steak  أولاً : المقادير   ١- معلقة ملح متوسطة  ٢- معلقة فلفل اسود صغيرة  ٣- زعتر  ٤- روزمارى  ٥- معلقة صغيرة بهارات حسب الرغبة  ثانياً : الطريقة   بنتبل الاول الستيك برشة ملح و فلفل و نسيبهم شوية ، بعدها نجيب طاسة فيها معلقة زيت و نحط الستيك نفضل نقلب على الوشين لحد ما يوصل للون الدهبى ، نحط زعتر و روزمارى و بهارات و معلقة زبدة عشان تدخل فى الستيك اثناء التسوية ، لما تقرب تستوى نحطها على الجريل و نحط قطعة زبدة تسيح عليها من فوق و تاخد شكل خطوط الجريل ، لو عايزين الستيك have done و لونه من جوا يبقى وردى متكملوش سواه للاخر ، لو عايزينه well done كملو سواه شوية. الخضار سوتيه بتقطعى كوسة و جزر و فاصوليا و بطاطس و تتبليهم بملح و فلفل و كمون و بهارات ، البطاطس ممكن تسلقيها الاول عشان متاخدش وقت او ممكن تسويها مع الخضار بس هتاخد وقت شوية ، نشوح الخضار كله بمسحة زبدة لحد ما يدبلو كدا ، الرز بيتغسل و على النار معلقة زيت او زبدة و ننزل بالرز مع الخضار نشوح جامد و بعدها ننزل بالشوربة لو مش عندك شوربة يبقى ماية و مرقة دجاج يدوب الماية ت