-طريقة عمل الكيكة
أولاً : المقادير
١- ٢ كوب دقيق
٢- ٣ بيض
٣- نص كوب زيت عليه معلقة سمنة
٤- كوب الا ربع لبن
٥- كوب سكر
٦- رشة فانيليا
٧- معلقة كبيرة بيكنج بودر
ثانياً : طريقة التحضير
بنحط فى الخلاط اللبن و البيض و الزيت و السكر و نضرب جامد ، و فى بولة نحط الدقيق و البيكنج بودر و الفانيليا و نقلب و نحط عليهم الخليط اللى خلطناه و نضرب بالمضرب اليدوى لحد ما يمتزج القوام ، بنجيب الصينية ندهنها بالفرشة زيت عشان متلزقش و نبطنها برشة دقيق لو تيفال مش لازم ندهنها و بعدين نصب المكونات فى الصينية و لو عايزة تبشرى شوكولاتة براحتك عايزاها سادة برضه براحتك ، ندخلها الفرن على درجة حرارة ٢٠٠ و نظبطها تكون فى نص الفرن و نسيبها من ٢٠ ل ٣٠ دقيقة اهم حاجة منغتحش عليها قبل تلت ساعة عشان متهبطش ، نختبرها بخلة لو طلعت نضيفة يبقى خلاص استوت لو كانت استوت و الوش لونه فاتح بنفتح الشواية دقيقتين بالظبط و انتى واقفة جنبها عشان متتحرقش و تقفلى ، و يفضل بعد ما تكلو منها تغطى الباقى عشان تفضل طرية و متتعرضش للهوا.
تعليقات
إرسال تعليق