-طريقة عمل صينية بطاطس بوريه بالبشاميل
اللحمة المفرومة بنفرم بصلاية كبيرة نصفيها من مايتها و نخلطها باللحمة مع ملح و فلفل و بهارات لحمة و نسيبها شوية ، نسلق بطاطس بقشرها و بعد السلق نقشرها و نهرسها كويس و نظبط ملح و كمون ، بنعمل البطاطس كور كدا و نحطها فى الصينية و بعدها اللحمة المفرومة كور برضة و نحطها فوق كور البطاطس ، نعمل بقى البشاميل فى حلة نحط ٣ معالق كبار زبدة و معلقتين دقيق و نقلب لحد ما يوصل للون الدهبى نطفي و ننزل باللبن البارد مش سخن و نقلب بالمضرب لحد ميكنش فى كلاكيع خالص ، نحطها ع النار تانى و نقلب و نحط اى نوع جبن عندنا رومى مبشور / موتزاريلا / شيدر / نستو ، نجيب كوباية فيها ماية و مرقة دجاج و فلفل اسود و نحطها على البشاميل و نقلب لحد ما يوصل للقوام الكريمى ، نصب البشاميل فى الصينية حوالين البطاطس و الكفتة و ندخلها الفرن على درجة حرارة ١٨٠ لمدة ربع ساعة نطلعها و نحط على وشها موتزاريلا و ندخلها تانى و نتابعها لحد ما تستوى.
تحفة ❤
ردحذف