-طريقة عمل الستيك و خضار سوتيه steak
أولاً : المقادير
١- معلقة ملح متوسطة
٢- معلقة فلفل اسود صغيرة
٣- زعتر
٤- روزمارى
٥- معلقة صغيرة بهارات حسب الرغبة
ثانياً : الطريقة
بنتبل الاول الستيك برشة ملح و فلفل و نسيبهم شوية ، بعدها نجيب طاسة فيها معلقة زيت و نحط الستيك نفضل نقلب على الوشين لحد ما يوصل للون الدهبى ، نحط زعتر و روزمارى و بهارات و معلقة زبدة عشان تدخل فى الستيك اثناء التسوية ، لما تقرب تستوى نحطها على الجريل و نحط قطعة زبدة تسيح عليها من فوق و تاخد شكل خطوط الجريل ، لو عايزين الستيك have done و لونه من جوا يبقى وردى متكملوش سواه للاخر ، لو عايزينه well done كملو سواه شوية.
الخضار سوتيه بتقطعى كوسة و جزر و فاصوليا و بطاطس و تتبليهم بملح و فلفل و كمون و بهارات ، البطاطس ممكن تسلقيها الاول عشان متاخدش وقت او ممكن تسويها مع الخضار بس هتاخد وقت شوية ، نشوح الخضار كله بمسحة زبدة لحد ما يدبلو كدا ، الرز بيتغسل و على النار معلقة زيت او زبدة و ننزل بالرز مع الخضار نشوح جامد و بعدها ننزل بالشوربة لو مش عندك شوربة يبقى ماية و مرقة دجاج يدوب الماية تغطى الرز بشوية ، اول ما تغلى نوطى على الاخر و نغطى لحد ما يستوى.
تعليقات
إرسال تعليق