-طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى
الكبدة الاسكندرانى و جمال الكبدة الاسكندرانى.
أولاً : تتبيلة الكبدة
١-توم مفروم
٢- معلقتين خل
٣- لمونة
٤- ملح
٥- فلفل اسود
٦- كزبرة ناشفة
٧ كمون
الكبدة بتجيبيها جاهزة متقطعة او بتقطعيها فى البيت شرايح طويلة رفيعة ، بنحط المكونات كلها على الكبدة و ندمجها كويس و نغطيها بأسترتش و نحطها فى التلاجة ساعتين ، نقطع شرايح فلفل رومى و توم و قرن فلفل حراق للى بيحبها سبايسى ، نجيب طاسة فيها معلقة كبيرة سمنة و ننزل بالفلفل و التوم يتشوحو و بعدها ننزل بالكبدة و نفضل نشوح لحد ما تستوى مش بتاخد وقت ١٠ دقايق و اطفى ، ممكن تحطيها فى العيش الفينو بتبقى جميلة او تعملى جنبها مكرونة حسب الرغبة.
يا جمال الاسكندرانى
ردحذف