التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كشرى

-طريقة عمل الكشرى 

وصفات اكل

الكشرى المصرى الاصيل الوجبة المفضلة للمصريين 👌 خطواته اه كتيرة بس سهلة.

 أولاً : هنقسمه على ٤ اقسام 

 : القسم الاول 

هنسلق المكرونة الاسباجتى و نصفيها و فى حلة تانية هنحط شوية زيت نحمر الشعرية جامد و ننزل بالرز يتشوح شوية و نزود ماية و نظبط الملح و نقلب و نوطى على الاخر و نغطى لحد ما يكمل سواه 

القسم التانى : 

الحمص و العدس نكون نقعينهم من بالليل عشان مياخدوش وقت فى السوا ، هنسلق العدس مع معلقة كمون و نسيبه يغلى لحد ما ينزل الماية بتاعته عشان بينزل لون غامق بيغمق الرز لحد ما يستوي و نصفيه ، فى حلة تانية صغيرة نغلى الحمص مع معلقة كمون لغاية ما يستوى.

القسم التالت : 

نجيب عصير طماطم مع معلقة صلصة نحطها على النار لحد ما تتسبك ، نفرم توم و نحط عليه ( ملح / شطة / جوزة الطيب / فلفل اسود / بابريكا / كمون / كسبرة ناشفة ) و نحمرهم زى طشة الملوخية كدا و نحطها على صلصة الطماطم ، فى نفس الوقت هنقطع شرايح بصل ابيض و نحط عليه معلقة خل و رشة دقيق عشان البصل يكون مقرمش ، نحمره فى زيت غزير سخن اول ما يوصل للون الدهبى نطلعه.

القسم الرابع : 

الدقة ( كوب خل صغيرة / كوب ماية / ٥ فصوص توم / ٢ ليمون / معلقة صغيرة كسبرة ناشفة / معلقة كبيرة كمون / بابريكا ) 
الشطة ( شوية زيت / ربع كوب شطة / كوب صلصة طماطم من بتاعة الكشرى و نخففها بالماية ) 

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

مكرونة بالوايت صوص

-طريقة عمل مكرونة بالوايت صوص و الدجاج  مقادير الوايت صوص :  ١- كوب لبن  ٢- معلقتين دقيق  ٣- معلقتين سمنة  ٤- كريمة طهى  ٥- ملح  ٦- فلفل اسود  بنسلق المكرونة عادى و نصفيها ، و على نار هادية فيها معلقتين سمنة و معلقتين الدقيق و نقلب كويس لحد ما اللون يبقى دهبى نطفى النار ، نضيف اللبن البارد و الكريمة ( لو مفيش كريمة ممكن نجيب كيس شوربة كريمة الدجاج من ماجى او كنور )  و نقلب جامد لحد ما القوام يتماسك نرجعهم على النار تانى و نحط ملح و فلفل اسود و بهارات و نقلب لحد ما يبقى القوام كريمى نضيف المكرونة و نقلب بس كدا. الفراخ بنسلقها عادى و نحضر ٣ اطباق طبق دقيق / طبق بيض و فلفل اسود / طبق فيه كورن فليكس بنطحنه قبلها نص طحنة و ملح و فلفل اسود و مرقة دجاج ، بنحط الفراخ فى الدقيق / البيض / الكورن فليكس و نغطيها بأسترتش و ندخلها الفريزر شوية عشان تتماسك ، ساعتين و نطلعها و نقلى فى زيت سخن و بس كدا بألف هنا.

مكرونة بشاميل

-طريقة عمل المكرونة بالبشاميل المكرونة بالبشاميل ميختلفش عليها اتنين الكل بيحبها و من الاكلات اللى بتتكرر كتير. الاول بنسلق مكرونة فرن عادى و نصفيها ، بعدها نعصج اللحمة المفرومة بنجيب بصلة مفرومة نشوحها بالسمنة لحد ما لونه يدبل ننزل باللحمة المفرومة و نحط توابل ( ملح / فلفل / توم بودر / بصل بودر / بهارات ) و نقلب لحد ما اللحمة تتعصج و تستوى نقفل ، ممكن تحطي عليها معلقتين صلصة و انتى بتعصجيها بس دا حسب الرغبة ، البشاميل بقي بتجيبي ٥ معالق كبار زبدة مثلا عليهم ٣ معالق كبار دقيق و تقلبى لحد ما لون الدقيق يبقي دهبى تطفى و تسيبيه يهدى شوية ، تكونى مجهزة اللبن بارد مش سخن و تنزلى على الدقيق واحدة واحدة مع التقليب لحد ما يمتزج تماما ، نحطه على النار تانى مع استمرار التقليب و تحطى اى نوع جبنة عندك نستو / موتزاريلا / كريمى / رومى / شيدر اللى تحبيه و كله بيديها طعم ، نجيب كوباية فيها ماية نهرس فيها مرقة دجاج و شوية فلفل اسود و نرميهم على البشاميل و نقلب لحد ما يوصل للقوام الكريمى لا تقيل و لا خفيف ، ناخد شوية من البشاميل نخلطهم بالمكرونة ، و لو اللحمة المفرومة كتير خدى شوية الاول اخلطي...

Pan cake

-طريقة عمل البان كيك 🥞 البان كيك من الحلويات المشهورة و الكل بيحبه ممكن يتعمل على الفطار مع مشروبك المفضل او عشا خفيف او كتحلية بعد الاكل. أولاً : المقادير  ١- كوب دقيق  ٢- كوب الا ربع لبن  ٣- ربع كوب زيت  ٤- ربع كوب سكر  ٥- بيضة  ٦- معلقة صغيرة بيكنج باودر  ٧- معلقة صغيرة فانيليا  ثانياً : طريقة التحضير  بنحط كل المكونات فى الخلاط و نضربهم كويس و بعدين طاسة سخنة و يفضل تكون تيفال عشان متلزقش ندهنها زيت بالفرشة على نار هادية و ننزل الخليط بالمغرفة اول ما يبتدى يعمل فقاقيع كدا نقلبه علي الوش التاني  الكمية دى تعمل ٦ وحدات مثلا و لو حابة اكتر تزودى الخليط ، بعد ما نخلص تدهنيها من ممكن نوتيلا او مربي او عسل اللي تحبيه و لو معندكيش نوتيلا ممكن تحطي معلقتين كاكاو خام مع شوية لبن على النار و تفضلي تقلبى لحد ما يغلى و القوام يتقل تطفي و تصبي علي البان كيك و تقطعي قطع موز على حسب الرغبة و بألف هنا و شفا.