التخطي إلى المحتوى الرئيسي

رز ريزو بالفراخ

-طريقة تحضير رز ريزو بالفراخ🍛

وجبات ، وصفات اكل

اولاً نشوح الفراخ من غير ما نسلقها نشوحها بالسمنة و نحط توابل ( قرفة خشب / حبهان / ورق لورى / فلفل اسود / ملح / بهارات فراخ لو متوفر / بصل بودر / توم بودر / مرقة دجاج ) 
نحط بصلاية مفرومة و توم مفروم و نبشر جزر و نفضل نشوح كله مع بعض لحد ما يوصل لون الفراخ للون الدهبى نبدأ نزودها ماية و نغطي لحد ما الفراخ تستوى. 

تستوى الفراخ نطلعها و ندعكها بزيت و زعفران و كارى و بهارات فراخ ، نحطها فى صينية تحت الشواية لحد ما وشها يتحمر و تاخد اللون .
الرز البسمتى ننقعه قبلها ب ٢٠ دقيقة مثلاً عشان مياخدش سوا لو نسيتي تنقعيه زودي ماية عشان بيحتاج سوا عن الرز العادى ، هنشوح الرز مع سمنة و نزوده بشوربة الفراخ و نحط كارى و زعفران عشان يدى اللون الاصفر و نظبط الملح ، اول ما الشوربة تغلى نوطى على الاخر و نغطى لحد ما يستوى و بالهنا و الشفا. 

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

مكرونة بشاميل

-طريقة عمل المكرونة بالبشاميل المكرونة بالبشاميل ميختلفش عليها اتنين الكل بيحبها و من الاكلات اللى بتتكرر كتير. الاول بنسلق مكرونة فرن عادى و نصفيها ، بعدها نعصج اللحمة المفرومة بنجيب بصلة مفرومة نشوحها بالسمنة لحد ما لونه يدبل ننزل باللحمة المفرومة و نحط توابل ( ملح / فلفل / توم بودر / بصل بودر / بهارات ) و نقلب لحد ما اللحمة تتعصج و تستوى نقفل ، ممكن تحطي عليها معلقتين صلصة و انتى بتعصجيها بس دا حسب الرغبة ، البشاميل بقي بتجيبي ٥ معالق كبار زبدة مثلا عليهم ٣ معالق كبار دقيق و تقلبى لحد ما لون الدقيق يبقي دهبى تطفى و تسيبيه يهدى شوية ، تكونى مجهزة اللبن بارد مش سخن و تنزلى على الدقيق واحدة واحدة مع التقليب لحد ما يمتزج تماما ، نحطه على النار تانى مع استمرار التقليب و تحطى اى نوع جبنة عندك نستو / موتزاريلا / كريمى / رومى / شيدر اللى تحبيه و كله بيديها طعم ، نجيب كوباية فيها ماية نهرس فيها مرقة دجاج و شوية فلفل اسود و نرميهم على البشاميل و نقلب لحد ما يوصل للقوام الكريمى لا تقيل و لا خفيف ، ناخد شوية من البشاميل نخلطهم بالمكرونة ، و لو اللحمة المفرومة كتير خدى شوية الاول اخلطي

كشرى

-طريقة عمل الكشرى   الكشرى المصرى الاصيل الوجبة المفضلة للمصريين 👌 خطواته اه كتيرة بس سهلة.  أولاً : هنقسمه على ٤ اقسام   : القسم الاول   هنسلق المكرونة الاسباجتى و نصفيها و فى حلة تانية هنحط شوية زيت نحمر الشعرية جامد و ننزل بالرز يتشوح شوية و نزود ماية و نظبط الملح و نقلب و نوطى على الاخر و نغطى لحد ما يكمل سواه  القسم التانى :  الحمص و العدس نكون نقعينهم من بالليل عشان مياخدوش وقت فى السوا ، هنسلق العدس مع معلقة كمون و نسيبه يغلى لحد ما ينزل الماية بتاعته عشان بينزل لون غامق بيغمق الرز لحد ما يستوي و نصفيه ، فى حلة تانية صغيرة نغلى الحمص مع معلقة كمون لغاية ما يستوى. القسم التالت :  نجيب عصير طماطم مع معلقة صلصة نحطها على النار لحد ما تتسبك ، نفرم توم و نحط عليه ( ملح / شطة / جوزة الطيب / فلفل اسود / بابريكا / كمون / كسبرة ناشفة ) و نحمرهم زى طشة الملوخية كدا و نحطها على صلصة الطماطم ، فى نفس الوقت هنقطع شرايح بصل ابيض و نحط عليه معلقة خل و رشة دقيق عشان البصل يكون مقرمش ، نحمره فى زيت غزير سخن اول ما يوصل للون الدهبى نطلعه. القسم الرابع :  الدقة ( ك

البانيه

-طريقة عمل البانيه البانيه صنف مهم جدا و لا غنى عنه فى العزومات و سهل مش بياخد وقت. بنجيب صدور فراخ نقطعها قطع بالعرض متساوى و نحط على كل واحدة رشة ملح و فلفل على الناحيتين ، نفرم بصلة و ناخد الماية بتاعتها بس ، نجيب طبق نحط فيه ماية البصل و معلقة خل و نحط فيهم البانية و عليهم لبن يدوب يغطيهم و نقلب جامد عشان نتأكد ان التتبيلة دخلت فى البانية كويس ، نغطيه بأسترتش و ندخله التلاجة على الاقل ساعتين او ممكن من بالليل ، نطلعه و نجهز ٣ اطباق طبق دقيق و طبق بيضة بشوية فلفل و طبق بقسماط ممكن نجيبه جاهز او نعمله فى البيت ( عيش ناشف / كورن فليكس / مرقة دجاج / ملح / فلفل / بهارات فراخ او فيجيتار لو موجود ) بنضرب كله في المفرمة لحد ما يبقي كرسبي كدا مش ناعم ، نحط البانيه فى الدقيق بعدها البيض بعدها البقسماط و فى صينية فيها زيت سخن ننزل بالبانيه دقيقتين و نقلب على الوش التانى دقيقتين كمان زيهم و نطلعه ، يتعمل جنبه مكرونة او بالعيش بس حسب الرغبة.