-طريقة تحضير رز ريزو بالفراخ🍛
اولاً نشوح الفراخ من غير ما نسلقها نشوحها بالسمنة و نحط توابل ( قرفة خشب / حبهان / ورق لورى / فلفل اسود / ملح / بهارات فراخ لو متوفر / بصل بودر / توم بودر / مرقة دجاج )
نحط بصلاية مفرومة و توم مفروم و نبشر جزر و نفضل نشوح كله مع بعض لحد ما يوصل لون الفراخ للون الدهبى نبدأ نزودها ماية و نغطي لحد ما الفراخ تستوى.
تستوى الفراخ نطلعها و ندعكها بزيت و زعفران و كارى و بهارات فراخ ، نحطها فى صينية تحت الشواية لحد ما وشها يتحمر و تاخد اللون .
الرز البسمتى ننقعه قبلها ب ٢٠ دقيقة مثلاً عشان مياخدش سوا لو نسيتي تنقعيه زودي ماية عشان بيحتاج سوا عن الرز العادى ، هنشوح الرز مع سمنة و نزوده بشوربة الفراخ و نحط كارى و زعفران عشان يدى اللون الاصفر و نظبط الملح ، اول ما الشوربة تغلى نوطى على الاخر و نغطى لحد ما يستوى و بالهنا و الشفا.
روعه
ردحذف