-طريقة عمل كفتة الحاتى
بنجيب اللحمة المفرومة و يفضل يبقى فيها نسبة دهن ٢٥٪ ، بنفرم بصلاية كبيرة و نصفيها من مايتها تماما و نسيب الماية هنحتاجها بعدين ، بنحط البصل على اللحمة و معاها ملح و فلفل اسود و بهارات لحمة و ندعك جامد بعدها نحط نص معلقة صغيرة بيكنج صودا ( بيكربونات الصوديوم ) لو مفيش ممكن نستبدلها بمعلقة بيكنج بودر ، نقلب الكفتة جامد و نسيبها ترتاح حوالى ١٥ دقيقة ، نجيب اسياخ و نبتدى نصبع الكفتة و احنا بنصبع نستخدم ماية البصل نبل ايدنا بالماية و نمشيها على الكفتة بعد التصبيع ، ندخلها الفرن على درجة حرارة ٢٠٠ حوالى نص ساعة ، بعد ما نخرجها من الفرن نولع فحمة و نحطها فى نص الصينية و نقفل بفويل ١٠ دقايق و بالهنا و الشفا.
تعليقات
إرسال تعليق