-شوربة السي فود
أولاً :
لما تيجي تنضفى الجمبرى مترميش القشر عشان هنحتاجه فى الشوربة ، ننضف الجمبرى بنشيل القشر و نفتح ضهره و نطلع الخط الاسود و نغسله كويس ممكن نصه نحمره فى دقيق و بيض و بقسماط و نصه نحطه في الشوربة زي ما تحبى .
ثانياً : تتبيلة الجمبرى
نفرم توم / نص لمونة / فلفل اسود / ملح / كمون و نخلطهم بالجمبرى
بعد كدا نعمل التتبيلة اللى هتتحط فى الشوربة ( نفرم بصلة / قرن فلفل حراق / شوية توم )
بعدها نجيب حلة فيها شوية زيت مع معلقة دقيق كبيرة نحمرهم لحد ما لون الدقيق يوصل للون الدهبي نرمى عليه التتبيلة اللى فرمناها و نحط توابل ( قرفة خشب / ٥ فصوص حبهان / ورق لورى / معلقة صغيرة ملح )
نحط قشر الجمبرى و نقلب لمدة ٣ دقايق.
فى نفس الوقت تكوني مسخنة ماية فى الكاتل و تحطيها عليهم يدوب تغطيهم و وطى النار خالص ١٠ دقايق بعدها حطي الجمبرى و الكابوريا و الجندوفلى تكوني غسلاهم و منضفاهم و تسيبيهم يغلو لمدة ٣ دقايق في الشوربة و اطفي النار و تشربى احلى شوربة سي فود.
تعليقات
إرسال تعليق