التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فتة شاورما

-طريقة عمل فتة الشاورما

وصفات اكل

بنجيب صدور فراخ نقطعها قطع صغيرة ، و نقطع ( بصل / طماطم / فلفل الوان / فصين توم ) ، نجيب طاسة فيها معلقة سمنة و ننزل الفراخ الاول تاخد صدمة و اول ما لونها يبقي ابيض كدا ننزل باقى المكونات و نحط توابل ( ملح / فلفل اسود / زعتر / كمون / بهارات فراخ / روزمارى او ريحان لو عندك ) ، نفضل نشوح فيهم لحد ما تستوى الفراخ.

فى نفس الوقت نغسل الرز و فى حلة معلقة صغيرة زيت او سمنة و نشوح الرز شوية و ننزل بالشوربة و نظبط الملح و نحط ( كركم / كارى ) عشان الرز يبقي لونه اصفر ، تغلى الشوربة نوطى و نغطى و يستوى الرز على نار هادية ، اخر حاجة بنجيب العيش الشامى نقطعه مكعبات و نقليه فى زيت سخن غزير لحد ما يوصل للون الدهبى ، ممكن تعملى جنبها صوص عبارة عن ( طحينة / زبادى / توم مفروم / زيت زيتون / نص لمونة / شوية خل ) يتقلبو جامد ، بنجيب طبق نحط الرز الاول و بعدها الصوص و قطع الفراخ و قطع العيش الشامى تزوقيه على طرف طبق التقديم . 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

مكرونة بالوايت صوص

-طريقة عمل مكرونة بالوايت صوص و الدجاج  مقادير الوايت صوص :  ١- كوب لبن  ٢- معلقتين دقيق  ٣- معلقتين سمنة  ٤- كريمة طهى  ٥- ملح  ٦- فلفل اسود  بنسلق المكرونة عادى و نصفيها ، و على نار هادية فيها معلقتين سمنة و معلقتين الدقيق و نقلب كويس لحد ما اللون يبقى دهبى نطفى النار ، نضيف اللبن البارد و الكريمة ( لو مفيش كريمة ممكن نجيب كيس شوربة كريمة الدجاج من ماجى او كنور )  و نقلب جامد لحد ما القوام يتماسك نرجعهم على النار تانى و نحط ملح و فلفل اسود و بهارات و نقلب لحد ما يبقى القوام كريمى نضيف المكرونة و نقلب بس كدا. الفراخ بنسلقها عادى و نحضر ٣ اطباق طبق دقيق / طبق بيض و فلفل اسود / طبق فيه كورن فليكس بنطحنه قبلها نص طحنة و ملح و فلفل اسود و مرقة دجاج ، بنحط الفراخ فى الدقيق / البيض / الكورن فليكس و نغطيها بأسترتش و ندخلها الفريزر شوية عشان تتماسك ، ساعتين و نطلعها و نقلى فى زيت سخن و بس كدا بألف هنا.

مكرونة بشاميل

-طريقة عمل المكرونة بالبشاميل المكرونة بالبشاميل ميختلفش عليها اتنين الكل بيحبها و من الاكلات اللى بتتكرر كتير. الاول بنسلق مكرونة فرن عادى و نصفيها ، بعدها نعصج اللحمة المفرومة بنجيب بصلة مفرومة نشوحها بالسمنة لحد ما لونه يدبل ننزل باللحمة المفرومة و نحط توابل ( ملح / فلفل / توم بودر / بصل بودر / بهارات ) و نقلب لحد ما اللحمة تتعصج و تستوى نقفل ، ممكن تحطي عليها معلقتين صلصة و انتى بتعصجيها بس دا حسب الرغبة ، البشاميل بقي بتجيبي ٥ معالق كبار زبدة مثلا عليهم ٣ معالق كبار دقيق و تقلبى لحد ما لون الدقيق يبقي دهبى تطفى و تسيبيه يهدى شوية ، تكونى مجهزة اللبن بارد مش سخن و تنزلى على الدقيق واحدة واحدة مع التقليب لحد ما يمتزج تماما ، نحطه على النار تانى مع استمرار التقليب و تحطى اى نوع جبنة عندك نستو / موتزاريلا / كريمى / رومى / شيدر اللى تحبيه و كله بيديها طعم ، نجيب كوباية فيها ماية نهرس فيها مرقة دجاج و شوية فلفل اسود و نرميهم على البشاميل و نقلب لحد ما يوصل للقوام الكريمى لا تقيل و لا خفيف ، ناخد شوية من البشاميل نخلطهم بالمكرونة ، و لو اللحمة المفرومة كتير خدى شوية الاول اخلطي...

Pan cake

-طريقة عمل البان كيك 🥞 البان كيك من الحلويات المشهورة و الكل بيحبه ممكن يتعمل على الفطار مع مشروبك المفضل او عشا خفيف او كتحلية بعد الاكل. أولاً : المقادير  ١- كوب دقيق  ٢- كوب الا ربع لبن  ٣- ربع كوب زيت  ٤- ربع كوب سكر  ٥- بيضة  ٦- معلقة صغيرة بيكنج باودر  ٧- معلقة صغيرة فانيليا  ثانياً : طريقة التحضير  بنحط كل المكونات فى الخلاط و نضربهم كويس و بعدين طاسة سخنة و يفضل تكون تيفال عشان متلزقش ندهنها زيت بالفرشة على نار هادية و ننزل الخليط بالمغرفة اول ما يبتدى يعمل فقاقيع كدا نقلبه علي الوش التاني  الكمية دى تعمل ٦ وحدات مثلا و لو حابة اكتر تزودى الخليط ، بعد ما نخلص تدهنيها من ممكن نوتيلا او مربي او عسل اللي تحبيه و لو معندكيش نوتيلا ممكن تحطي معلقتين كاكاو خام مع شوية لبن على النار و تفضلي تقلبى لحد ما يغلى و القوام يتقل تطفي و تصبي علي البان كيك و تقطعي قطع موز على حسب الرغبة و بألف هنا و شفا.