-طريقة عمل الكريم كراميل
اول حاجة بنعمل الكراميل بنكرمل كوباية سكر فى الصينية اللى هنعمل فيها الكريم كراميل على النار و نقلب جامد لحد ما يسيح و يبقى لونه دهبى نطفى و نسيبه يبرد خالص ، بعدها نحط فى الخلاط ٥ بيضات و كوباية سكر و فانيليا و نضرب جامد لحد ما يتضاعف حجمه ، بعدها نغلى على النار كوبايتين لبن كبار بعد ما يغلى نطفى عليه و نصب الخليط اللى فى الخلاط على اللبن و نقلب كويس و بعدها نصبه على الكريم كراميل بعد ما نتأكد انه برد خالص ، نجيب صينية اكبر من صينية الكريم كراميل فيها ماية سخنة و نحط جواها صينية الكريم كراميل و ندخلها الفرن على درجة حرارة ٢٠٠ على الرف اللى تحت و تتابعيه لو حطيتى السكينة و طلعت نضيفة يبقى خلاص استوى هو بياخد حوالى ساعة الا ربع او ساعة بالكتير ، بنطلعه و نحطه فى التلاجة و بس كدا بألف هنا.
تعليقات
إرسال تعليق