التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كوسة بالبشاميل

-طريقة عمل كوسة بالبشاميل

وصفات اكل ، وجبات

بتجيبي كمية الكوسة اللى هتعمليها بنغسلها كويس و بعدين نقطعها دواير مش تخينة و مش رقيقة اوى و تتبليها بملح و فلفل اسود و بهارات فراخ و بابريكا و سيبيها ١٠ دقايق. 
بعدين تجيبي طاسة فيها معلقتين زبدة و تنزلى بالكوسة تفضلى تشوحيها لحد ما تدبل و تاخد لون و تحسي انها استوت اطفى عليها ، نعصج اللحمة المفرومة نحط عليها بصلة صغيرة و توابل و نقلب لحد ما تتعصج ، نعمل البشاميل معلقتين دقيق كبار عليهم ٣ معالق زبدة و نقلب لحد ما لون الدقيق يبقي دهبى نطفى و نسيبه يهدى شوية بعدين ننزل اللبن بارد و لازم يكون بار مش سخن عشان الدقيق ميكلكعش بالراحة مع التقليب على البارد لحد ما الدقيق يمتزج مع اللبن و ميكنش فيه اى كلاكيع بعدين نحطهم على النار تانى و نقلب كويس لحد ما القوام يبقي كريمي لا تقيل و لا خفيف ، ممكن تحطى جبنة نستو لو عندك او تبشري جبنة رومي او تحطى جبنة كريمى كل دا بيديها نكهة حلوة اوي ، نجيب كوباية نحط فيها مرقة دجاج و مية و فلفل اسود و نقلبهم جامد و ننزل على البشاميل و نقلب لحد ما كله يمتزج ببعضه و القوام يبقي كريمي نقفل. 
نجيب الطاجن نحط شوية بشاميل من تحت و بعدين نحط طبقة كوسة و بعدها طبقة لحمة مفرومة و بعدها بشاميل و بعدها اخر طبقة كوسة و اخر طبقة بشاميل و بعدين طبقة جبنة موتزاريلا و تدخليها الفرن مش هتاخد ١٥ دقيقة و بالهنا و الشفا.


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

مكرونة بالوايت صوص

-طريقة عمل مكرونة بالوايت صوص و الدجاج  مقادير الوايت صوص :  ١- كوب لبن  ٢- معلقتين دقيق  ٣- معلقتين سمنة  ٤- كريمة طهى  ٥- ملح  ٦- فلفل اسود  بنسلق المكرونة عادى و نصفيها ، و على نار هادية فيها معلقتين سمنة و معلقتين الدقيق و نقلب كويس لحد ما اللون يبقى دهبى نطفى النار ، نضيف اللبن البارد و الكريمة ( لو مفيش كريمة ممكن نجيب كيس شوربة كريمة الدجاج من ماجى او كنور )  و نقلب جامد لحد ما القوام يتماسك نرجعهم على النار تانى و نحط ملح و فلفل اسود و بهارات و نقلب لحد ما يبقى القوام كريمى نضيف المكرونة و نقلب بس كدا. الفراخ بنسلقها عادى و نحضر ٣ اطباق طبق دقيق / طبق بيض و فلفل اسود / طبق فيه كورن فليكس بنطحنه قبلها نص طحنة و ملح و فلفل اسود و مرقة دجاج ، بنحط الفراخ فى الدقيق / البيض / الكورن فليكس و نغطيها بأسترتش و ندخلها الفريزر شوية عشان تتماسك ، ساعتين و نطلعها و نقلى فى زيت سخن و بس كدا بألف هنا.

مكرونة بشاميل

-طريقة عمل المكرونة بالبشاميل المكرونة بالبشاميل ميختلفش عليها اتنين الكل بيحبها و من الاكلات اللى بتتكرر كتير. الاول بنسلق مكرونة فرن عادى و نصفيها ، بعدها نعصج اللحمة المفرومة بنجيب بصلة مفرومة نشوحها بالسمنة لحد ما لونه يدبل ننزل باللحمة المفرومة و نحط توابل ( ملح / فلفل / توم بودر / بصل بودر / بهارات ) و نقلب لحد ما اللحمة تتعصج و تستوى نقفل ، ممكن تحطي عليها معلقتين صلصة و انتى بتعصجيها بس دا حسب الرغبة ، البشاميل بقي بتجيبي ٥ معالق كبار زبدة مثلا عليهم ٣ معالق كبار دقيق و تقلبى لحد ما لون الدقيق يبقي دهبى تطفى و تسيبيه يهدى شوية ، تكونى مجهزة اللبن بارد مش سخن و تنزلى على الدقيق واحدة واحدة مع التقليب لحد ما يمتزج تماما ، نحطه على النار تانى مع استمرار التقليب و تحطى اى نوع جبنة عندك نستو / موتزاريلا / كريمى / رومى / شيدر اللى تحبيه و كله بيديها طعم ، نجيب كوباية فيها ماية نهرس فيها مرقة دجاج و شوية فلفل اسود و نرميهم على البشاميل و نقلب لحد ما يوصل للقوام الكريمى لا تقيل و لا خفيف ، ناخد شوية من البشاميل نخلطهم بالمكرونة ، و لو اللحمة المفرومة كتير خدى شوية الاول اخلطي...

Pan cake

-طريقة عمل البان كيك 🥞 البان كيك من الحلويات المشهورة و الكل بيحبه ممكن يتعمل على الفطار مع مشروبك المفضل او عشا خفيف او كتحلية بعد الاكل. أولاً : المقادير  ١- كوب دقيق  ٢- كوب الا ربع لبن  ٣- ربع كوب زيت  ٤- ربع كوب سكر  ٥- بيضة  ٦- معلقة صغيرة بيكنج باودر  ٧- معلقة صغيرة فانيليا  ثانياً : طريقة التحضير  بنحط كل المكونات فى الخلاط و نضربهم كويس و بعدين طاسة سخنة و يفضل تكون تيفال عشان متلزقش ندهنها زيت بالفرشة على نار هادية و ننزل الخليط بالمغرفة اول ما يبتدى يعمل فقاقيع كدا نقلبه علي الوش التاني  الكمية دى تعمل ٦ وحدات مثلا و لو حابة اكتر تزودى الخليط ، بعد ما نخلص تدهنيها من ممكن نوتيلا او مربي او عسل اللي تحبيه و لو معندكيش نوتيلا ممكن تحطي معلقتين كاكاو خام مع شوية لبن على النار و تفضلي تقلبى لحد ما يغلى و القوام يتقل تطفي و تصبي علي البان كيك و تقطعي قطع موز على حسب الرغبة و بألف هنا و شفا.