-طريقة عمل البيتزا/ المينى بيتزا🍕
أولاً : المقادير
١- دقيق
٢-بيضة
٣- زيت
٤- خميرة فورية
٥- ملح
٦- سكر
ثانياً : الطريقة
بنحط كله على بعضه كوبايتين دقيق و بيضة و معلقة خميرة و رشة ملح و رشة سكر و معلقتين زيت و مياة دافية للعجن ، المياة انتى اللى بتقدريها تزودى حبة و تعجنى لحد ما تحسى انها مرتاحة معاكى و مبقتش تلزق ف ايدك هتاخد ١٠ دقايق فى العجن مثلاً ، تغطيها بأسترتش و تسيبيها تخمر فى مكان دافى ساعة عشان تكونى ضمنتى ان الخميرة جابت اخرها
تفردى العجينة و تقسميها بكوباية متوسطة او غطا برطمان دا لو هتعملى مينى بيتزا لو هتعملى بيتزا كبيرة هتفرديها على طول فى الصينية.
الحشو بنعمل الصلصة عبارة عن عصير طماطم مع فصين توم و توابل ( فلفل اسود / ملح / توم بودر / بصل بودر / روزمارى / زعتر ) و ندهن بيها البيتزا.
نقطع شرايح بصل و فلفل رومى و طماطم نحطها على الصلصة ، و اخر حاجة الحشو بقي على حسب الرغبة ممكن لحمة مفرومة متعصجة / فراخ / تونة / سجق / سوسيس / بسطرمة / لانشون الحشو اللي يريحك و تقطعى زيتون و طبعاً فى الاخر جبنة موتزاريلا ، تدخليها الفرن و تتابعيها و بس كدا بألف هنا و شفا
تعليقات
إرسال تعليق