-طريقة عمل صينية بطاطس باللحمة
بنسلق اللحمة عادى و نحط فى الشوربة ( حبهان / ورق لورى / قرفة خشب / فلفل / بهارات ) مش هنحط ملح فى الاول عشان الملح بيأخرها فى السوا هنحط الملح بعد ما تستوى ، نقطع بطاطس و بصل و فلفل رومى شرايح و نفرم توم و نفرم ٤ طماطم ، نجيب صينية فيها معلقة سمنة كبيرة و ننزل بالبصل و الفلفل و التوم يتشوحو لحد ما لونهم يدبل ننزل باللحمة نشوحها معاهم شوية و نحط توابل ملح و فلفل و بهارات ، ننزل بعصير الطماطم و شرايح البطاطس نعلى النار و نغطي عشان الطماطم تتسبك و البطاطس تستوى ، بعد ٥ دقايق نشوف البطاطس لو استوت ننزلها الفرن على درجة حرارة ١٨٠ لمدة ١٠ او ١٥ دقيقة بالكتير و نطلعها و بألف هنا.
تعليقات
إرسال تعليق